top of page

Kako radim svoje ručno oslikane posjetnice

Svaka Strode Design Studios posjetnica je ručno oslikana, lijepljena i rezana, te ne postoje dvije iste.Najnovija 'tura' vizitki je oslikana Van Gogh vodenim bojama u nijansama indigo plave boje, sepia i zemljanim tonovima te mojom omiljenom zlatnom vodenom bojom.Posjetnice su nešto što se često uzme, spremi, izgubi i više ne pogleda. U dizajn se uloži puno truda, otisnu se velike količine, no teško se istaknuti.


Kako bi moje posjetnice privukle pažnju i dale maksimalan efekt, ulažem trud i kreativnost koju uvijek želim asocirati sa svojim brandom.

Moje posjetnice zrcale moj pristup poslovanju. Svaki projekt je jedinstven, kreativan i inovativan, kombinira tradicionalnu i digitalnu umjetnost, a zaokružen je dizajnerskim rješenjem.


Ručno slikane vizitke sam počela raditi i prije nego sam otvorila posao, ili imala sve podatke koje mogu staviti na njih. Dijelila sam ih uz poklone koje sam radila i ručno ih ispisivala. Sada ih radim malo drugačije, no i dalje su u potpunosti unikatne, te dvije osobe neće nikada imati iste.


Prvi korak pri izradi je imati ideju. Meni ovo zvuči jednostavno, jer konstantno prštim idejama, inspiriraju me okolina i ljudi, te mi se stalno javljaju novi kreativni pogledi na svakodnevne stvari.


Vodene boje su moja velika strast, volim kako su opuštene i nepredvidive na papiru. Uvijek se prelijevaju na različit način, stapaju boje jedna u drugu, nijanse se mijenjaju kako se suše.


Za ovu seriju posjetnica sam koristila Van Gogh akvarel boje, primarno Indigo plavu (533), te istu plavu pomiješanu s crnom (708). Kao sekundarne boje sam kombinirala sepia i zemljane tonove (409, 227, 411) koji se divno slažu s indigo i plavom bojom. Neke sam miješala i s bijelom (108, 106), te u ovom koraku više nemam formulu za dobiti iste nijanse. To je ta nepredvidivost, kist vas nosi, miješaju se boje na paleti, na papiru, negdje s više boje, negdje s više vode.
Dizajn se ne slika na formatu posjetnica, već na A4 papiru, koji se tek kada je sve gotovo reže na dimenzije posjetnica. To također daje element iznenađenja, kako će izgledati nakon što se podijeli na 10 dijelova? Gdje će biti rez, koja boja će prevladavati, koji oblik?


Nakon što se boja posušila sam dodajem svoj omiljeni dio - zlatnu vodenu boju. Trenutno imam dvije favorit zlatne koje koristim, no za ovaj rad sam koristila samo jednu, Van Gogh 802 - Light Gold.

Zlatni detalji kao da ožive papir, daju dozu elegancije i posebnosti, a zanimljivo ih je gledati pod raznim kutovima na svjetlosti.Nakon što je dizajn gotov, prije lijepljenja i rezanja, skeniram ga kako bi ga mogla koristiti i digitalno, na webu, društvenim mrežama i kao na primjer u ovoj objavi.


Za drugu stranu, logo studia i kontakt informacije koristim otisnuti dizajn, koji također sama pripremim. Tisak se radi na kvalitetnom 200 gramskom papiru. Strana s ručno oslikanim dizajnom je u ovom slučaju oslikana na 250 gramskom Fabriano papiru za kombinirane tehnike.


Dva papira skupa zalijepim ljepilom u sticku, i dobro ih utisnem skupa. Režem kada se ljepilo posuši, nakon nekoliko minuta, i tek tada vidimo rezultat procesa izrade. Kako svaka od posjetnica izgleda.Za ovu seriju sam snimila proces oslikavanja i izrade, te možete pogledati i video:Često dijelim i besplatni sadržaj na svojoj stranici kao što je Kalendar za 2021, stranice za bojanje ili čestitke, sve što možete sami isprintati kod kuće, pa se slobodno prijavite na moj Newsletter =)Kommentare


bottom of page