top of page

Logo dizajn i vizualni identitet - Jezična učionica

Dizajn logotipa i vizualnog identiteta za Jezičnu učionicu - Virtualna nastava stranih jezika. Jezična učionica pomaže odraslim osobama da (samostalno) savladaju njemački i ruski jezik. Glavne smjernice za logo: MODERAN | RAZIGRAN | VIRTUALAN | VIBRANTAN.

Cilj logotipa je postići pozitivan osjećaj sigurnog mjesta gdje će klijenti dobiti uslugu u potpunosti prilagođenu svojim potrebama.

Logo dizajn - Jezična učionica
Logo dizajn - Jezična učionica
Logo dizajn i vizualni identitet - Jezična učionica

Jednostavan, jedinstven, funkcionalan i jako širokog potencijala su glavne karakteristike logotipa. Tipografija je veoma čista, ujednačena, stabilna, čitka. Zaobljeni rubovi joj daju poseban efekt i osjećaj ugode.


Logo dizajn i vizualni identitet - Jezična učionica
Logo dizajn - Jezična učionica

Znak logotipa je na prvu apstraktan, no kreiran je kombinirajući slova J i U te iste tipografije, te dupliciranjem i okretanjem novonastalog oblika. Oblici se slažu gotovo kao puzzle i nose preneseno značenje osobnog razvoja i učenja koje postižemo učeći nove jezike. Razigranost boja se uravnotežuje crnim nazivom, te iako je znak pomalo asimetričan, logotip je u cjelini stabilan, čvrst i lako prepoznatljiv.


Logo dizajn - Jezična učionica

Glavna boja vizualnog identiteta je ljubičasta, najmanje zastupljena u samom logotipu a savršena za ostale primjene i materijale. Kada se logo koristi na ljubičastoj pozadini ljubičasti dio znaka se zamjenjuje bijelim kao i tekst koji je u bijeloj boji. Za crnu pozadinu ostaje ljubičasti dio, no sami znak dobiva mali bijeli obrub kako bi se boje istaknule na tamnoj pozadini.Vizualni identitet koji ga prati je jako zabavan i zanimljiv koristeći 4 boje iz znaka, kombiniran u linije sa šarenim detaljima.Klijent: Jezična učionica

Dizajn: Ana Šparavec, Strode Design Studios

Godina: 2023.


TREBA VAM LOGO?

Javite se za ponudu vez obaveza na strodestudios@gmail.com

コメント


bottom of page